daf53banner

3 توصیه برای مراقبت از دندان شیری دندان شیری وجود دارد


آفتاب نیوز :

رعایت بهداشت دهان و دندان باعث تقویت سلامت کودکان می شود در حالی که بی توجهی به این موضوع می تواند برای آنها مشکل ساز شود. وقتی صحبت از شایع ترین بیماری عفونی در کودکان می شود، پوسیدگی دندان کمتر رایج است، اما یکی از نگران کننده ترین مشکلات در اکثر کودکان است. با این حال، پوسیدگی دندان قابل پیشگیری است.

پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که قند بیش از حد، باکتری های دهان را از بین ببرد. این وضعیت می تواند منجر به ایجاد حفره یا حفره در دندان شود که باید پر شود.

در صورت عدم درمان، کیست ها می توانند بزرگ شده و باعث درد و عفونت شوند. پوسیدگی دندان شایع ترین علت دندان درد در بین کودکان است.

گاهی اوقات والدین و مراقبان فکر می کنند که دندان های شیری اهمیت کمتری نسبت به دندان های بزرگسال دارند، اما پوسیدگی دندان می تواند در توانایی کودک برای خوردن، خوابیدن، یادگیری و برقراری ارتباط اختلال ایجاد کند. همچنین پوسیدگی دندان می تواند بر کیفیت زندگی کودکان، والدین و مراقبین آنها تأثیر بگذارد.

به گفته متخصصان، خبر خوب این است که با رعایت برخی عادت ها می توان از پوسیدگی دندان جلوگیری کرد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

1. معاینه پایه دندانپزشکی

دستورالعمل‌های استرالیا و بین‌المللی توصیه می‌کنند که کودکان اولین معاینه دندانی خود را در زمانی که اولین دندان در می‌آیند (معمولاً در شش ماهگی) یا حداقل در 12 ماهگی انجام دهند.

اما تعداد کمی از خانواده ها به این توصیه عمل می کنند و فکر می کنند فرزندشان خیلی کوچک است یا دندان های سالمی دارد.

چکاپ به موقع دندان می تواند علائم اولیه پوسیدگی دندان را تشخیص دهد.

با این حال، کودکان استرالیایی از خانواده هایی که مشکلات بیشتری را تجربه می کنند، کمتر به خدمات دندانپزشکی دسترسی دارند.

قیمت بالای خدمات دندانپزشکی در این کشور نیز می تواند یکی از موانع دسترسی خانواده های دارای فرزند به این خدمات باشد. همچنین، خانواده هایی که در مناطق روستایی و دورافتاده زندگی می کنند ممکن است در دسترسی به خدمات دندانپزشکی دچار مشکل شوند.

2. مسواک زدن را جدی بگیرید

مسواک زدن دو بار در روز با استفاده از خمیر دندان مناسب سن توصیه می شود. دستورالعمل های فلوراید استرالیا استفاده از خمیر دندان کم فلوراید را برای کودکان 18 ماهه و بالاتر توصیه می کند.

دندان های بسیاری از کودکان خردسال از هم فاصله دارند، بنابراین دندان مصنوعی ضروری نیست. با این حال، اگر فضای کمی بین دندان ها وجود داشته باشد، دندانپزشک ممکن است بریس هایی را برای کودک شما توصیه کند.

در حالی که اکثر بزرگسالان استرالیایی دو بار در روز دندان های خود را مسواک می زنند، مسواک زدن برای کودکان در سال های اولیه زندگی کمتر رایج است.

مسواک زدن دندان‌های کودکان ممکن است برای برخی از والدین و مراقبین اهمیت چندانی نداشته باشد، زیرا مشکلات زمانی به وجود می‌آیند که کودکان همکاری نمی‌کنند.

مهارت های دست نیز بین کودکان متفاوت است، بنابراین آموزش صحیح مسواک زدن دندان ها به کودکان از سنین پایین بسیار مهم است. برخی از کودکان ممکن است بیشتر از دیگران به کمک نیاز داشته باشند. همچنین می توانید از دندانپزشک خود در مورد نحوه صحیح مسواک زدن دندان های کودک خود سوال کنید.

3. مصرف شکر را محدود کنید

خوردن شکر در سنین پایین می تواند میل به شیرینی جات و غذاهای شیرین را در کودکان آن سن افزایش دهد.

والدین و مراقبان باید از دادن «قند افزوده» به کودکان خودداری کنند. قندهای افزوده شده آنهایی هستند که به غذاها و نوشیدنی ها (مانند شیرینی ها و نوشابه ها) اضافه می شوند و به طور طبیعی در عسل و آب میوه یافت می شوند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می کند که شکر اضافه شده را به کمتر از پنج درصد از کل انرژی دریافتی خود محدود کنید. با این حال، بسیاری از کودکان بیش از این مقدار مصرف می کنند.

همچنین کودکان باید از خوردن و آشامیدن قبل از خواب اجتناب کنند تا خطر پوسیدگی دندان کاهش یابد. این شامل نوشیدن شیر و سایر نوشیدنی های شیرین شده با شکر است.

بهترین جایگزین برای نوشیدنی های شیرین شده با شکر آب است. نوشیدن آب از منبع آب حاوی فلوراید به محافظت از دندان های کودک در برابر پوسیدگی کمک می کند.

فلوراید کردن آب جامعه یکی از بزرگترین دستاوردهای بهداشت عمومی قرن بیستم بود. اما برخی استرالیایی ها، به ویژه در مناطق روستایی و دورافتاده، این گزینه را ندارند. افرادی که در این مناطق زندگی می کنند ممکن است از انواع دیگر فلوراید (مانند دهانشویه های فلوراید) بهره مند شوند، اما باید این موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارند.

به این ترتیب خانواده ها نقش مهمی در سلامت دندان های کودکان دارند. معاینات زودهنگام دندانپزشکی، دو بار مسواک زدن با خمیر دندان فلوراید مناسب سن و محدود کردن مصرف قند می تواند به کودکان کمک کند تا با دهان و دندان های سالم در بزرگسالی رشد کنند.

تلقین یک سبک زندگی سالم به فرزندان خود از سنین پایین سلامت آنها را تا بزرگسالی گسترش می دهد. مهمتر از همه، حفظ سلامت کودک فقط به معنای عاری بودن از بیماری نیست، بلکه ترکیبی از عوامل مرتبط با سلامت جسمی، اجتماعی و روانی کودک را شامل می شود.

در زیر با گزیده ای از وبسایت ویژه «تالار سلامتی» به چند توصیه مهم برای ارتقای سلامت کودکان می پردازیم.

* طرح معاینه پزشکی

کودکان و نوجوانان باید به طور منظم معاینات پزشکی را انجام دهند تا مطمئن شوند که رشد خوبی دارند. پزشکان به دقت رشد جسمی و ذهنی کودک شما را زیر نظر دارند تا مشکلات سلامتی احتمالی را در مراحل اولیه تشخیص دهند. این آزمایش‌ها می‌توانند نقایص مادرزادی را در نوزادان در مراحل اولیه تشخیص دهند، که برای کمک گرفتن در زمانی که مشکل هنوز قابل درمان است، مهم است.

* واکسیناسیون کودکان را جدی بگیرید

نوزادان تنها با آنتی بادی هایی متولد می شوند که در دوران بارداری از مادر منتقل می شوند. اما این محافظت موقتی است و کودک به زودی بیمار می شود. واکسن ها نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها و کاهش انتقال آن ها دارند. از آنجایی که ایمنی کودک شما هنوز به طور کامل توسعه نیافته است، باید اقداماتی را برای محافظت از او در برابر عوامل عفونی بالقوه انجام دهید. این اقدام پیشگیرانه تضمین می کند که کودک شما بدون خطر بیماری جدی بزرگ می شود. به طور کلی، واکسن های هپاتیت B، سرخک، اوریون، سرخجه، فلج اطفال، آنفولانزا و دیفتری به کودکان در زمان رشد داده می شود. همچنین این واکسن ها را می توان در زمان مناسب به کودکان تزریق کرد.

* لزوم توجه به غذای سالم

هرچه بیشتر فرزندان خود را به خوردن غذاهای سالم و مغذی تشویق کنید، شانس آنها برای داشتن یک زندگی سالم و سالم بیشتر می شود. در حالی که کودکان نوپا نمی توانند غذاهای جامد بخورند، شما همچنان باید مراقب باشید که چه چیزی و چه زمانی به آنها غذا می دهید. برای مثال، اگرچه غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده به راحتی در دسترس هستند، اما همیشه هوشمندانه ترین انتخاب های غذایی نیستند. افزودنی‌ها و مواد شیمیایی موجود در این محصولات ممکن است از جهاتی به رشد سریع‌تر کودک شما کمک کنند، اما در عین حال می‌توانند مشکلاتی مانند دیابت و چاقی را در مراحل بعدی زندگی ایجاد کنند. هنگامی که کودک شما از سن شیردهی گذشته است، می توانید به او میوه و سبزیجات تازه به هر شکلی که می تواند بخورد، بدهید. این گروه های غذایی به طور قابل توجهی به رشد، قدرت عضلانی و ایمنی کودک شما کمک می کنند. علاوه بر این، اتخاذ عادات غذایی سالم از سنین جوانی شانس اتخاذ سبک زندگی مشابه بزرگسالان را افزایش می دهد.

* فعالیت بدنی منظم

فعالیت بدنی به فرزند شما کمک می کند تا فردی سالم و قوی شود که می تواند برای جامعه مفیدتر باشد. ورزش منظم نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای کودکان نیز مهم است. برای تشویق فرزندان خود به سالم بودن، آنها را تشویق کنید که به پارک بروند، دوچرخه سواری کنند، در ورزش شرکت کنند یا با دوستان خود بازی کنند. چنین فعالیت هایی منجر به سه عنصر اساسی تناسب اندام می شود: استقامت، انعطاف پذیری و قدرت.

اگرچه ورزش منظم فواید زیادی دارد، اما فعال ماندن عمدتاً به شرح زیر است:

-عضلات و استخوان های قوی می سازد.- خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.- از چاقی جلوگیری می کند.- باعث نگرش بهتر نسبت به زندگی می شود.- از تجمع چربی عضلانی جلوگیری می کند.

کودکانی که از نظر بدنی فعال هستند نیز با افزایش سن بیشتر به ورزش می پردازند. این سبک زندگی به طور قابل توجهی به پیشگیری از بیماری های مزمن و جدی مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان کمک می کند که علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند.

* یک الگوی خواب منظم برای کودک خود ایجاد کنید

دانستن ساعات توصیه شده برای استراحت برای همه افراد چه پیر و چه جوان مهم است. کودکان نیز برای بازیابی انرژی و زود خسته نشدن به خواب نیاز دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی کودک می‌خوابد، بدن هورمون‌های رشدی را ترشح می‌کند که برای رشد کودک شما ضروری هستند. خواب کم یا اختلال در او می‌تواند کودک را در ابتدای روز ضعیف و خسته کند. برای جلوگیری از این امر، کودک خود را تشویق کنید که زودتر به رختخواب برود و زمان مشخصی را برای خوابیدن او تعیین کنید. کسانی که عادت دارند زود بخوابند اغلب زود از خواب بیدار می شوند. این عادت باعث افزایش راندمان کاری و عملکرد افراد می شود و این افراد در روزهایی که تحرک بیشتری دارند بهتر عمل می کنند.

* حفظ سلامت عمومی

کودکان رفتارها و عادات خود را با یادگیری از محیط خود و بزرگسالان اطراف خود اتخاذ می کنند. به عنوان یک والدین یا قیم، شما منبع اصلی اطلاعات آنها هستید. بنابراین هر کاری که آگاهانه یا ناخودآگاه انجام می دهید، در نهایت نگرش فرزندتان را منعکس می کند. بنابراین، باید مراقب باشید که برخی از نکات بهداشتی را در برنامه روزانه خود بگنجانید. این به کودک شما کمک می کند تا با این عادات سازگار شود و از بیماری جلوگیری کند. به عنوان مثال، از آنجایی که کودکان دائماً توسط میکروب ها و ارگانیسم های باکتریایی احاطه شده اند، در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی هستند. با این حال، شستن دست ها قبل و بعد از هر وعده غذایی می تواند این خطر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. سایر عادات سالمی که می توانید در کودک خود ایجاد کنید عبارتند از:

– مسواک زدن – حمام کردن – پوشاندن بینی و دهان هنگام عطسه یا سرفه – کوتاه کردن ناخن – پوشیدن لباس تمیز

Charlie Ray

نرد سفر. علاقه مند به موسیقی. بشارت دهنده توییتر. متعصب بیکن کاوشگر Wannabe. دانشجو. گیک وب دوستانه. تمرین کننده آبجو آماتور. ارتباط دهنده.

تماس با ما